Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Защитени ли са личните лекари, коментира в студиото на

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Защитени ли са личните лекари, коментира в студиото на
Коментари Харесай

Д-р Георги Миндов: Голям е натискът върху личните лекари в момента

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Защитени ли са персоналните лекари, разяснява в студиото на " Тази заран " по БТВ доктор Георги Миндов, ръководител на НСОПЛ - София: " За страдание не сме предпазени, ние продължаваме да работим - в последно време зачестиха случаите на грип и остри респираторни болести. Като частни лечебни заведения не получаваме средства и консумативи. По линия на Лекарския съюз единствено, само че то е малко. Натискът е огромен върху нас - от децата, които ги връщат от учебно заведение поради една хрема до натискът от фактически заболели. Трябва да се раздели потокът, няма различен метод.

Настояваме за електронна консултация. Ние не желаеме просто 1000 лв., а да се заплаща за избрана работа.  

Малко сме останали персоналните лекари, в случай че желаеме да се спасим, би трябвало да се промени нещо. 10 пъти по-малко са болните, ограниченията работят, написа уеб сайтът на столично СРЗ. Само един случай на хепатит имаме. Миналата година 10 пъти повече са били. 

Има новорегистрирани заболели, които следим под домашна карантина. Не се знае обаче кой ще назначава тестванията. Ние самите от лечебни заведения, ще станем разплодник на Ковид инфекцията и тя ще унищожи персоналните лекари физически. Трябва пациенти със симптоми да се обядят, да се раздели потокът. Пациентът постоянно желае да бъде прегледан незабавно. Но би трябвало да внимава да не повреди хората в чакалнята. Не може да спрем пациентите.

Тези проби би трябвало да може да ги назначаваме електроно или посредством телефонна консултация. Не е редно да идват и да се смесват с общия поток. И ние би трябвало да сме готови. Има хора, които са самоизолират непринудено. Те са като радиоактивна бомба и пазят останалите. В радиус два метра за 15 минути всички могат да се заразят и да умрат. В моловете всеки втори е без маска. Шири се мнението, че този вирус не убива. Но убива. Същия % имаме както в международен проект ", разяснява лекарят. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР